tiistai 20. tammikuuta 2015

Valitustehtailu puolustaa ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa

Ihmisoikeusliitto tiedotti äskettäin, että kansalaisten ihmisoikeudet ovat vaarantuneet Kreikassa. Lue julkaisu klikkaamalla tästä.

Myös Suomessa kansalaisten ihmisoikeudet ovat vaarantuneet. Viranomaisten ja yhteiskunnan laittomuuksien julkituomisesta sekä "valitustehtailusta" on tullut muotia. Mielestäni on erittäin hienoa, että meitä "valitustehtailijoita" on alettu jonkin verran arvostamaan eikä vain haukuta "katkeriksi yhteiskunnan ja viranomaisten vihaajiksi sekä salaliittoteoreetikoiksi ja foliohattuilijoiksi". Oikeus - ja hyvinvointivaltion myytti on siis murtunut.

Hyvä esimerkki Kreikasta on maan korkeimman hallinto-oikeuden vuonna 2013 tekemä päätös. Kyse oli maan hallituksen päätöksestä lakkauttaa yleisradioyhtiö ERT. Oikeusistuin kumosi kyseisen päätöksen ja totesi leikkauksen lainvastaiseksi. Hallituksen päätöksestä oli tehnyt valituksen ERT:n ammattiliitto. Ihmiset ottivat oikeisistuimen päätöksen ilolla vastaan. Laiton leikkaus oli johtanut myös joukkomielenosoituksiin ja yleislakkojulistukseen. Lue lisää klikkaamalla tästä ja tästä.

Suuria tunteita herättänyt merkittävä yksittäinen perusoikeusesimerkki Suomesta on apulaisoikeisasiamiehen viime vuotinen päätös kanteluni johdosta. Kyse oli Suonenjoen sosiaalilautakunnan tekemästä lainvastaisesta toimeentulotuen leikkauksesta. Apulaisoikeusasiamies antoi nuhteet Suonenjoen virkamiehille ja päättäjille. Mukana nuhteiden saajissa oli siis myös kunnallispolitiikkoja. Tutustu tapaukseen klikkaamalla tästä.

Tutustumalla aikaisempaan kirjalliseen tuotantooni selviää vielä esimerkiksi seuraavaa:

- Lapsia otetaan huostaan esimerkiksi köyhyyden aiheuttamien elämänhallinnan ongelmien ja lapsen käytöshäiriöiden vuoksi sekä "haastavan lapsen tai nuoren kuntoutuskeinona terapian ja hoidon puutteessa" vaikka lainsäädäntö velvoittaa käyttämään muut keinot auttaa perhettä ja lasta ensin. Virkamiehet siis laitetaan rikkomaan lakia, koska muista palveluista on leikattu. Tämän seurauksena huostaanotot ovat 20 vuodessa tuplaantuneet. Voima-lehden teesi "Raha ei lue lakia" osuu siis hyvin oikeaan.

- Suomessa on halveksittavaa olla työtön. Ihmisiä pistetään perusturvan vastineeksi tekemään töitä ilmaiseksi. Tämä on perustuslain vastaista. Toimeentulotuen vastikkeellisuus hyväksyttiin eduskunnassa 1990-luvun lopulla väärässä lainsäätämisjärjestyksessä. Se hyväksyttiin normi lainsäätämisjärjestyksessä vaikka perustuslakiasiantuntijan mukaan se olisi edellyttänyt perustuslainsäätämisjärjestystä. Tämä järjestys olisi edellyttänyt uusia vaaleja ja 2/3 äänienemmistöä. Tämä olisi tuonut asian laajasti julkisuuteen ja sitähän eivät ihmisiltä salailijat halua. Näin kansalaisia ja työväenluokkaa huijataan.

- Kunnat painostavat työntekijöitään rikkomaan lakia. Lisäksi päättäjät laskevat budjetteja väärin. On pohdittu, että pitäisikö Suomessa ottaa käyttöön perusturvarikos - termi. Lue lisää klikkaamalla tästä ja tästä.

Totalitarismissa toimitaan näin (ei oikeusvaltiossa). Nämä olivat vain törkeimpiä esimerkkejä. Myös muita lain rikkomisia selviää aiemmasta kirjallisesta tuotannostani. Tsaarinaikainen viranomais - ja hallintokulttuuri sekä päätösten tekeminen elää ja voi hyvin.

Tästä virkamieskulttuurista hyvä esimerkki tässä:

Lainaus linkistä ja linkki:

" Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä julkaistusta tutkimuksesta ilmenee, että Suomalaisten sosiaalityöntekijöiden asenteet köyhiä kohtaan ovat Pohjoismaiden tylyimmät. Heistä noin 30 % mielsi köyhyyden yksilön omaksi viaksi. Muut pohjoismaalaiset sosiaalityöntekijät eivät näe ihmisissä itsessään juuri lainkaan syytä vähävaraisuuteen. Asenteisiin vaikuttaa se, kuinka kauan ja kuinka paljon köyhyyttä sosiaalityöntekijä on nähnyt työuransa aikana. Kokemus auttaa ymmärtämään asioiden monimutkaisuuden. Tutkimukseen osallistui 5000 henkeä. Vastaajat, joilla on sosiaalityöntekijän koulutus, syyttivät harvemmin köyhiä itseään kuin vailla koulutusta olevat. Koulutetut syyttivät sen sijaan epäoikeudenmukaista yhteiskuntaa. Se on ymmärrettävää koska koulutukseen liittyy opintoja yhteiskunnallisista rakenteista. "
Suomen kiltti ja auktoriteettimyönteinen kansa päivittelee näiden rötösten sijaan luokkavierasjuhlijoiden tempauksia. Onko mikään ihme, että se koruliike Tillanderin ikkuna särkyi kun ihmiset eivät saa oikeutta enää edes oikeuslaitoksen kautta? Onko se suurempi rötös kuin tämä kansalaisten kohtelu Suomessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti